|
|
סטייק פילה מיניון |
מרכיבים :
|
4 כפות שמן זית
מלח פלפל
|
|
אופן הכנה :
|
• מביאים את נתחי הסטייק לטמפרטורת החדר ומיבשים מנוזלים עם מגבון נייר.
•
מחממים מעט שמן זית על מחבת.
•
מושחים את הסטייק בשמן זית ומפזרים מכל צדדיו מלח ים ופלפל גרוס עבה.
•
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית וכשהשמן חם צולים את הבשר על המחבת- כשהצד ה"יפה" שיהיה למעלה בצלחת - מונח ראשון על האש עד קבלת צבע שחום ונאה (כ- 2 דקות).
•
הופכים את הסטייק ו"סוגרים" גם את הצד השני עוד 2 דקות.
•
אם הסטייק עבה, סוגרים גם את הצדדים בחריכה עד שכל הפילה שחום בחוץ.
•
מוציאים את הסטייק מהמחבת ומניחים על תבנית או מחבת שמתאים לתנור עם מעט שמן זית.
•
צולים את הסטייקים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות משך כ- 6 דקות.
•
ניתן גם לצלות את הסטייקים במחבת מראש ולהשאיר במקרר, ולפני ההגשה להביא לטמפרוטרת החדר ולסיים את הצלייה בתנור.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|