|
|
ארטישוק שלם ממולא |
מרכיבים :
|
1 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
1 כפית אבקת שום
שמן זית
|
|
אופן הכנה :
|
• שוטפים את הארטישוק היטב, וגוזרים בעזרת מספריים את כל קצוות העלים המחודדים, בצורה שווה ככל האפשר.
•
מערבבים את פירורי הלחם עם מלח ופלפל לטעמכם וכפית אבקת שום.
•
פותחים את עלי הארטישוק ככל האפשר (ניתן לדפוק אותו על השולחן כדי שיפתח עוד).
•
ממלאים את כל המרווחים בין העלים בתערובת פירורי הלחם.
•
מעמידים את הארטישוק בתוך סיר, כך שהפירורים לא ישפכו, וממלאים את הסיר במים עד למחציתו.
•
שמים את הסיר על האש ומביאים לרתיחה.
•
כשהמים רתחו, מורידים לאש נמוכה ומכסים עם מכסה.
•
מאדים כשעה עד שעה וחצי.
•
כשהארטישוק מוכן, בוזקים מעל שמן זית ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|