|
|
טאג'ין ירקות בנוסח ברברי |
מרכיבים :
|
1 כוס מים
2 עגבניות חתוכות לעיגולים
1 בצל גדול פרוס לעיגולים
3 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות גדולות
3 גזרים מקולפים וחתוכים לשניים
1 שורש לפת גדול מקולף וחתוך לקוביות גדולות
2 קישואים חתוכים לשניים
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
2 ענפי טימין
3 כפות שמן זית
|
1 כפית שום כתוש
•
1 כף עלי רוזמרין ללא הגבעול
•
1/2 כפית כורכום
•
1/4 כפית פתיתי פלפל צ'ילי אדום
•
1 כפית ג'ינג'ר טחון
•
1 כפית מלח
•
1/4 כפית פלפל שחור
|
אופן הכנה :
|
• מחממים את תחתית הטאג'ין על חום נמוך ומוסיפים 3 כפות שמן זית.
•
כשהשמן מתחמם, מסדרים את עיגולי הבצל על כל תחתית הטאג'ין, מכסים עם המכסה ומאדים משך 10 דקות.
•
אחרי 10 דקות פותחים את מכסה הטאג'ין ומסדרים על הבצל את קוביות תפוחי האדמה הלפת שזקוקים לבישול ארוך יותר.
•
מסדרים את הגזרים והקישואים בצורת כוכב על קוביות הלפת ותפוחי האדמה.
•
מסדרים מעל הכל את עיגולי העגבניות ואת האפונים הירוקות.
•
מערבבים את התבלינים והשום יחד עם כוס מים, ושופכים הכל מעל הירקות בצורה שווה.
•
מסדרים מעל התבשיל 2 ענפי טימין וסוגרים את המכסה.
•
מבשלים משך שעה וחצי עד שעתיים על אש נמוכה.
•
מידי פעם פותחים את המכסה ושופכים מעט מהרוטב בתחתית הטאג'ין על הירקות.
•
לקראת סיום, מסירים את המכסה, מעלים את האש לחום בינוני, ומבשלים עם מכסה פתוח עוד 15 דקות על מנת שהנוזלים יתאדו.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|