חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
אוסובוקו עגל
5-6 חתיכות שוק עגל עם עצם
1 כוס קמח
2 גבעולי סלרי
2 גזרים בינוניים נקיים ומקולפים
1 בצל גדול
2 שיני שום קלופות
1/4 כוס מרגרינה (במקום חמאה)
1 כוס יין לבן יבש
2 קופסאות שימורי עגבניות תמר מרוסקות
1/2 כפית בזיליקום קצוץ
1/4 כפית עלי טימין
• 2 עלי דפנה
• 2 גבעולי פטרוזליה
• מלח ופלפל
• 5 כפות שמן זית
• מביאים את נתחי העגל לטמפרטורת החדר, מספיגים אותם מנוזלים ובוזקים עליהם מלח ופלפל.
• שמים כוס קמח בקערה עמוקה וטובלים את נתחי הבשר עד שמצופים מכל הצדדים.
• במעבד המזון טוחנים יחד את הסלרי, הגזרים, הבצל והשום.
• מחממים סיר מותאם לתנור (סיר אמייל) על אש בינונית עם 5 כפות שמן זית, ומטגנים את נתחי הבשר המקומחים כך שישחימו מעט מכל צדדיהם.
• מוציאים את הבשר הצידה ומוסיפים לסיר את המרגרינה.
• מגרדים בעזרת כף עץ, את השאריות מתחתית הסיר ומוסיפים את תערובת הירקות הטחונה.
• מערבבים כמה דקות, מוסיפים כוס יין לבן ומצמצמים על אש בינונית קטנה.
• אחרי 7 דקות מוסיפים חזרה את הבשר ו-2 קופסאות שימורי עגבניות תמר.
• אם העגבניות שלמות, מועכים אותן מעט עם היד כדי שתתרכבנה לרוטב.
• מוסיפים בזיליקום, טימין, 2 עלי דפנה ושני גבעולי פטרוזיליה.
• מביאים לרתיחה, מורידים מהאש ומכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות משך שעתיים וחצי עד שלוש, או עד שהבשר רך ונופל ומתקלף בקלות מהעצם.
• מגישים חם עם הרוטב מעל.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים