|
|
תפוחי אדמה מוקרמים בתנור |
מרכיבים :
|
2 תפוחי אדמה לבנים גדולים במיוחד
1 ו-1/2 כפות חמאה מומסת במחבת
תרסיס חמאה או שמן
1 כף עשבי תיבול קצוצים*
מלח ופלפל
1 כף גבינת רומנו מגורדת
|
|
אופן הכנה :
|
•מקלפים את תפוחי האדמה, וחורצים אותם למניפה של פרוסות דקות, כאשר תפוח האדמה נותר שלם.
•
פותחים ומרווחים את הפרוסות מעט (מבלי לפרק את תפוח האדמה), על מנת שנוכל להכניס תבלינים בינהן.
•
מיבשים את תפוחי האדמה היטב עם מגבון נייר, מרססים מעט תרסיס חמאה או שמן על תבנית מצופה בנייר כסף, ומניחים את תפוחי האדמה על התבנית.
•
ממיסים כף וחצי של חמאה או מרגרינה במחבת ושופכים על תפוחי האדמה בצורה שווה.
•
בוזקים על תפוחי האדמה 1/2 כפית מלח, ופלפל גרוס.
•
מפזרים מעל את עשבי התיבול, ואף מכניסים אותם בין הפרוסות.
•
מכניסים את תפוחי האדמה לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, משך 15 דקות.
•
מוציאים את תפוחי האדמה המוקרמים מהתנור, ובוזקים מעליהם את גבינת הצ'דר ואת גבינת הרומנו הפיקנטית.
•
מחזירים את תפוחי האדמה לתנור לעוד כ- 10 דקות עד שהגבינה מוקרמת ומתקשה.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|