|
|
טוגני דג בבירה בסגנון אסיאתי |
מרכיבים :
|
450 גר' פילה דג דניס
מלח ופלפל שחור
1 כפית כוסרה יבשה טחונה (לא חובה)
1 כפית אבקת שום
לבלילה: 1 כוס קמח
1/4 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
2 כפיות מלח ו-1/2 כפית פלפל לבן או שחור
1 ביצה
1 בקבוק בירה לבחירתכם
|
לרוטב: 1/4 כוס מיונז
•
1 כף רוטב צ'ילי חריף (או אחר לבחירתכם)
•
2 כפות בצל שאלוט קצוץ
•
1 כפית סוכר
•
מיץ מחצי •
שמן לטיגון
•
1 בצל ירוק לקישוט
|
אופן הכנה :
|
•חותכים כל פילה דג לארבע חתיכות כך שנוצרות רצועות עבות.
•
בוזקים על רצועות הדג, מלח פלפל שחור אבקת שום וכוסברה יבשה טחונה.
•
מצפים את הדניס מכל הצדדים.
•
מכינים את הבלילה מכוס הקמח, קורנפלור, כפית אבקת אפייה, ביצה, 2 כפיות מלח ו-1/2 כפית פלפל לבן.
•
מערבבים היטב, ומוסיפים את הבירה לבלילה, תוך ערבוב מתמיד.
•
מוסיפים בירה עד שהבלילה דלילה מספיק (דומה לבלילת פנקייק).
•
מחממים מחבת עמוקה עם שמן חצי עמוק, טובלים את פרוסות הדגים בבלילה ומניחים אותן בשמן ברותח.
•
מטגנים בערך 2 עד 3 דקות מכל צד, עד השחמה נאה.
•
מוציאים את הדגים המטוגנים לצלחת עם נייר סופג.
•
מכינים רוטב דמוי טרטר ממיונז, רוטב חריף, בצלי שאלוט קצוצים כפית סוכר, מיץ מ-1/2 לימון ומלח לפי טעם.
•
מגישים את הדגים עם הרוטב בצד, מעוטר בבצל ירוק.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|