|
|
עוף הודו לחג ההודיה והמולד |
מרכיבים :
|
1 תרנגול הודו ( כ- 4.5 קילו)
2 לימונים חצויים באמצע
6 ענפי טימין טרי
3 שיני שום קלופות ומעוכות
3 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
1 כף פפריקה
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
4 כפות מרגרינה נמסה
1/3 כוס שמן זית
|
|
אופן הכנה :
|
מניחים להודו להגיע לטמפרטורת החדר, ומניחים אותו על רשת שהונחה על גבי תבנית גדולה.
•
דוחפים למרכז העוף, בצל אחד חתוך לרבעים, ענפי טימין, 3 שיני שום,ושני חצאי לימון.
•
סוחטים את המיץ של עוד לימון אחד מעל ההודו ומניחים את שני חצאי הלימון על התבנית.
•
מסדרים את כל רבעי הבצלים מסביב להודו על התבנית.
•
מכינים רוטב מ-4 כפות מרגרינה שהומסה במיקרו, 1/3 כוס שמן זית, כף פפריקה, כף מלח וכף פלפל.
•
מושחים את ההודו ברוטב מכל צדדיו.
•
מורחים את הרוטב גם על הבצלים והלימון בתבנית.
•
מצפים את ההודו בתבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות משך שעה ו- 45 דקות.
•
אחרי שעה ו-45 דקות, מסירים את נייר הכסף, וצולים עוד 30 דקות על 200 מעלות -גריל.
•
כשההודו מוכן, ניתן לצמצם את כל הרוטב שנותר בתבנית בסיר קטן על האש, ולשפוך מעל.
•
ממתינים רבע שעה שההודו יצטנן, פורסים ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|