|
|
עוגת שוקולד עם סלק |
מרכיבים :
|
250 גר' שוקולד בישול משובח
3 ביצים
250 גר' סוכר חום לח (מוסקובדו)
1 מקל וניל חתוך במרכז - הזרעים בנפרד
2 כפות סירופ מייפל
2 כפות דבש
40 גר' קמח תופח
1/4 כפית סודה לשתייה (ביקרבונט)
1/4 כפית מלח
25 גר' אבקת קקאו
|
50 גר' שקדים טחונים
250 גר' שורש סלק טרי מרוסק
100 מ"ל קפה נמס חזק
30 מ"ל שמן חמניות
לציפוי: 150 גר' שוקולד בישול משובח
3 כפות קפה נמס חזק
1 כפית זרעי וניל
3 כפות דבש
|
אופן הכנה :
|
•מחממים תנור ל- 160 מעלות (תנור טורבו ל- 140 מעלות).
•
ממיסים את השוקולד המריר בבן מרי (כלי שמונח בתוך סיר עם מים על האש).
•
משמנים תבנית בקוטר 20 סנטימטר עם מעט שמן חמניות.
•
מערבלים במיקסר את הביצים, עם הסוכר החום, מחצית מזרעי הוניל, 3 כפות דבש ו-3 כפות מייפל, משך כ- 3 דקות.
•
מוסיפים בהדרגה את את הקמח התופח, הקקאו, מלח, אבקת סודה לשתייה ושקדים טחונים.
•
מנגבים את הסלק המגורד משאריות לחות עם נייר סופג, ומוסיפים אותו לתערובת.
•
מוסיפים את השוקולד הנמס שהצטנן מעט בנתיים, את הקפה החזק (לא חם!), ואת שמן החמניות ומערבבים תוך קיפול.
•
שופכים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במרכז התנור שעה וחצי.
•
מוציאים את העוגה מהתנור, מצפים אותה בנייר כסף, ואופים עוד 30 דקות.
•
לציפוי: ממיסים את השוקולד על סיר בבן מרי.
•
כשהשוקולד נמס מוסיפים לו כפית זרעי וניל ו- 3 כפות קפה.
•
מוסיפים את הדבש ומערבבים.
•
מורידים מהאש ומצננים משך רבע שעה.
•
חותכים את העוגה במרכז ומורחים את הציפוי על הצד התחתון.
•
סוגרים את העוגה עם החלק העליון, ומצפים את כולה ברוטב השוקולד.
•
פורסים ומגישים.
•
בתאבון!
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|