|
|
פשטידת תפוחי אדמה וגבינות |
מרכיבים :
|
1 קילו תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות בינוניות
1 בצל קצוץ גס
1 חופן נקניק האם קצוץ לקוביות (לא חובה)
2 כפיות שום כתוש
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תבלין פרובאנס
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס עבה
3/4 כוס גבינת צ'דר מגורדת
|
|
אופן הכנה :
|
מכניסים לסיר כבד את תפוחי האדמה, הבצל, נקניק ההאם (לא חובה!!), כוס חלב, וכוס שמנת מתוקה.
•
מוודאים שתפוחי האדמה מכוסים בנוזל.
•
מוסיפים תבלין הרב דה פרובאנס, מלח ופלפל ומערבבים.
•
שמים את הסיר על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
•
כשהתבשיל רותח, מורידים לאש קטנה (זהירות שלא יגלוש), מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות.
•
מערבבים מידי פעם.
•
אחרי 45 דקות, מורידים את התבשיל מהאש, ומעבירים את תפוחי האדמה עם כף מחוררת לתבנית פיירקס.
•
שופכים מעט מרוטב הבישול מעל (לא את כולו), עד מחצית הגובה של תפוחי האדמה בתבנית.
•
מפזרים מעל את גבינת הצ'דר ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות משך כ- 15 דקות, עד השחמה קלה.
•
מניחים לפשטידה להצטנן כ- 5 דקות לפני שחותכים אותה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|