חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
מרק מלוחייה בטעם מצרי
2 כוסות כוסברה קצוצה
2 בצלים קצוצים
1 כוס מיץ לימון
10 שיני שום כתושות
1 כף מרגרינה לבישול
שמן זית
1 כף כוסברה יבשה
4 כוסות עלי מלוכיה מושרים במים משך הלילה
450 גר' בשר או עוף - לא חובה
2 כפיות מלח
קורט פלפל פלפל קאיין
• מסננים את עלי המלוכיה מהמים בהם הושרו ומייבשים אותם היטב.
• מחממים כף מרגרינה בסיר, ומקפיצים את עלי המלוכיה משך כ- 5 דקות עד שמתייבשים שוב.
• מוסיפים מים עד כיסוי כל העלים.
• מכסים את הסיר עם מכסה ומניחים לעלים להתבשל על חום נמוך כ- 15 דקות.
• אחרי 15 דקות, מסננים את מי הבישול החוצה ומוסיפים לסיר ציר ירקות, או למרק בשרי- ציר בשר או ציר עוף.
• במידה ומכינים מרק בשרי, חותכים את נתח הבשר (שפיץ-צ'אך או כתף) לקוביות, ומבשלים מבעוד מועד במים עם מלח ובצל.
• מוסיפים את ציר הבשר יחד עם קוביות הבשר המבושלות, לסיר המלוחיה.
• במחבת נפרדת, מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את 2 הבצלים הקצוצים כ- 5 דקות.
• מוסיפים אותם לסיר המרק.
• באותה המחבת מקפיצים בשמן זית מחצית מהשום הקצוץ ומחצית מעלי הכוסברה, משך 5 דקות.
• מוסיפים גם את הכוסברה היבשה למחבת, מערבבים הכל על האש, ואז שופכים לסיר המרק.
• מוסיפים למרק גם את המחצית השניה של השום והכוסברה הטריים.
• מוסיפים 2 כפיות מלח, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית משך כשעה ו-15 דקות.
• אחרי שעה ורבע, מוסיפים למרק קורט פלפל קאיין, וכוס מיץ לימון (או פחות למי שלא אוהב חמיצות).
• טועמים, מתקנים טעם, ומגישים חם בלווית אורז.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים