|
|
מרק מלוחייה בטעם מצרי |
מרכיבים :
|
2 כוסות כוסברה קצוצה
2 בצלים קצוצים
1 כוס מיץ לימון
10 שיני שום כתושות
1 כף מרגרינה לבישול
שמן זית
1 כף כוסברה יבשה
4 כוסות עלי מלוכיה מושרים במים משך הלילה
450 גר' בשר או עוף - לא חובה
2 כפיות מלח
|
קורט פלפל פלפל קאיין
|
אופן הכנה :
|
• מסננים את עלי המלוכיה מהמים בהם הושרו ומייבשים אותם היטב.
•
מחממים כף מרגרינה בסיר, ומקפיצים את עלי המלוכיה משך כ- 5 דקות עד שמתייבשים שוב.
•
מוסיפים מים עד כיסוי כל העלים.
•
מכסים את הסיר עם מכסה ומניחים לעלים להתבשל על חום נמוך כ- 15 דקות.
•
אחרי 15 דקות, מסננים את מי הבישול החוצה ומוסיפים לסיר ציר ירקות, או למרק בשרי- ציר בשר או ציר עוף.
•
במידה ומכינים מרק בשרי, חותכים את נתח הבשר (שפיץ-צ'אך או כתף) לקוביות, ומבשלים מבעוד מועד במים עם מלח ובצל.
•
מוסיפים את ציר הבשר יחד עם קוביות הבשר המבושלות, לסיר המלוחיה.
•
במחבת נפרדת, מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את 2 הבצלים הקצוצים כ- 5 דקות.
•
מוסיפים אותם לסיר המרק.
•
באותה המחבת מקפיצים בשמן זית מחצית מהשום הקצוץ ומחצית מעלי הכוסברה, משך 5 דקות.
•
מוסיפים גם את הכוסברה היבשה למחבת, מערבבים הכל על האש, ואז שופכים לסיר המרק.
•
מוסיפים למרק גם את המחצית השניה של השום והכוסברה הטריים.
•
מוסיפים 2 כפיות מלח, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית משך כשעה ו-15 דקות.
•
אחרי שעה ורבע, מוסיפים למרק קורט פלפל קאיין, וכוס מיץ לימון (או פחות למי שלא אוהב חמיצות).
•
טועמים, מתקנים טעם, ומגישים חם בלווית אורז.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|