|
|
דונאטס - סופגניות עם חור |
מרכיבים :
|
שמן בוטנים לטיגון (אפשר גם שמן קנולה)
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית מלח
1 כף אבקת אפייה
1 ביצה טרופה
1/2 כוס חלב
1/8 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית קימנון
2 כפות חמאה מומסת
|
אבקת סוכר לקישוט
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים במיקסר את הסוכר, המלח, אבקת האפייה, אגוז מוסקט קינמון ו- 2 כוסות קמח.
•
מערבלים את החומרים היבשים יחד על מהירות איטית, משך 4 דקות.
•
מוסיפים את החלב, את הביצה הטרופה והחמאה המומסת.
•
מערבלים כ- 2 דקות, ומעבירים למעבד הבצק.
•
מעבדים את הבצק כ- 5 דקות.
•
לוקחים את הבצק, מניחים על משטח עבודה מקומח, ומעבדים עם המערוך לעלה בעבי של סנטימטר.
•
יוצרים עיגולים עם כוס ומניחים אותם על נייר אפייה.
•
עם כוס קטנה יותר, מחוררים עיגול במרכז, כך שנותר לנו עיגול בצק בצורת בייגל.
•
את הבצק המיותר מעבדים שוב לעלה אחיד בעבי סנטימטר, ממנו יוצרים עיגולים גדולים ובתוכם קטנים וחוזר חלילה.
•
מחממים את שמן הבוטנים עד לרתיחה (שמן עמוק).
•
מטגנים את הסופגניות אחת אחת, דקה מכל צד עד השחמה, (על מנת שהשמן לא יתקרר ויספג בסופגניות).
•
יש לשים לב שכאשר השמן חם מאוד, 1/2 דקה מכל צד תספיק לצורך השחמה.
•
מוציאים את הסופגניות המוכנות ומצננים על נייר סופג.
•
ניתן לפזר מעל אבקת סוכר.
•
מגישים חם או קר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|