חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
רוסטביף ופודינג יורקשייר
1 קילו ו-800 גר' בשר אנטריקוט עם צלע
1 כף קמח
1 כף אבקת חרדל
1 בצל גדול חתוך ל-4
לפודינג יורקשייר:
1 ו- 1/3 כוסות קמח
2 ביצים
1/2 כוס מים
3/4 כוס חלב
450 גר' בצל שאלוט חתוכים לחצאים
1/3 כוס חומץ יין אדום
• 2 כוסות יין אדום
• 1 כפית סוכר
• מלח ופלפל
• מחממים את התנור ל-250 מעלות.
• מערבבים בקערה, כף קמח עם כף אבקת חרדל גרוס ומושחים את התערובת על כל החלקים השמנים (המכוסים בשומן), בנתח הבשר.
• מצפים את כל הגוש במלח ופלפל גרוס.
• חותכים בצל לחתיכות גדולות ומוסיפים לתבנית.
• מניחים את הנתח על תבנית וצולים משך 20 דקות בחום גבוה.
• אחרי 20 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים על הבשר את הרוטב שנקווה בתחתית התבנית.
• שומרים כ-2 כפות מהנוזלים בתבנית, בצד.
• מורידים את החום ל-190 מעלות, מחזירים את הבשר לתנור, וצולים עוד 19 דקות לכל 450 גר' בשר (סך הכל לנתח של קילו ו-800, כ- 76 דקות לדרגת מדיום רייר).
• אם מעונינים בדרגת מדיום, מוסיפים עוד 15 דקות בתנור לכל הגוש.
• לפודינג: מנפים כוס ו-1/3 קמח לתוך קערה.
• עושים חור במרכז הקמח ושופכים פנימה 2 ביצים, מלח ופלפל ומערבלים עם המיקסר.
• מוסיפים לאט לאט 1/2 כוס מים ו- 3/4 כוס חלב וממשיכים לערבל עד לקבלת עיסה חלקה מאוד ללא גושים.
• שמים את 2 הכפות מהנוזלים של הבשר בתבנית פיירקס ומפזרים את הנוזל על כל התבנית.
• מניחים את התבנית עם הנוזל על הכיריים ומחממים מעט.
• שופכים את בלילת הפודינג לתבנית על האש, ומפזרים באופן שווה.
• מעבירים את התבנית לרשת העליונה בתנור (על 190 מעלות), משך 40 דקות עד שתופח ומשחים למעלה.
• בנתיים, מפזרים את בצלי השאלוט על התחתית של מחבת ברזל כבד ומוסיפים 1/3 כוס חומץ יין אדום ו-2 כוסות יין אדום.
• מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח, מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה מאוד משך שעה וחצי.
• מערבבים מידי פעם.
• לפני סיום, מוסיפים לבצלים כפית סוכר, מעלים מעט את האש ומקרמלים (מלשון קרמל) עוד 10 דקות.
• מגישים את מאפה הפודינג עם הרוסטביף ועם ציפוי הבצל המקורמל.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים