|
|
סיידר חם מתובל |
מרכיבים :
|
2 ליטר סיידר צלול או מיץ תפוחים
1/2 כוס סוכר חום בהיר
2 אגוז מוסקט שלמים
4 מקלות קינמון שלמים
16 גרגירי פלפל אנגלי
16 שיני ציפורן
|
|
אופן הכנה :
|
• לוקחים את מקלות הקינמון (שוברים אותם לכמה חתיכות), את אגוזי המוסקט, שיני הציפורן והפלפל האנגלי, ועוטפים בתחבושת (או בבד מיוחד לחביצת גבינות).
•
קושרים כמו שקיק תה ומשאירים חוט לטבילה.
•
בעזרת פטיש שניצלים כותשים את תוכן השקיק קלות (משאירים מרקם גס).
•
שמים את הסיידר והסוכר בסיר, טובלים את שקיק התבלינים בסיר ומניחים על האש.
•
מביאים את הסיידר לרתיחה ומורידים את האש, ומבשלים משך כ- 15 דקות.
•
רצוי לטעום לפני הרתיחה כדי לוודא שטעם התבלינים לא משתלט ואם יש צורך, להוציא את השקית.
•
מסירים את הסיר מהאש ומוציאים את שקיק התבלינים החוצה. (ניתן להשתמש בשקיק שנית).
•
מגישים את הסיידר חם, עם קישוט של מקל קינמון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|