|
|
|
ביף וולינגטון - פילה בקר במאפה פילו |
|
מרכיבים :
|
|
2 פילה בקר כ- 200 גר' כל אחד
חבילת בצק פילו
240 גר' פטריות שמפיניון
1 כוס ו-1/2 בצל ירוק קצוץ
2 כפות שמן זית
3 כפות חמאה או מרגרינה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות מיץ לימון
10 פטריות מורל או כמהין (לא חובה)
מלח ופלפל
|
|
|
|
אופן הכנה :
|
• מנקים את נתחי הפילה.
•
חותכים את פטריות השמפיניון לפרוסות דקות, ואם יש פטריות מורל או כמהין מיובשות- משרים אותן במים כדי שתתנפחנה.
•
מחממים במחבת שתי כפות שמן זית וכף חמאה או מרגרינה.
•
מוסיפים למחבת את הפטרוזיליה, הפיטריות, בצל ירוק קצוץ ופטריות מורל או כמהין.
•
מוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל ומאדים במחבת כ- 20 דקות.
•
לוקחים עלה בצק פילו ומורחים אותו בחמאה או מרגרינה מומסת.
•
מניחים מעליו עוד עלה ומורחים גם אותו, כך עד שיש לנו 5 שכבות בצק.
•
מניחים במרכז העלה את תערובת הפטריות, ומניחים מעליה את נתח הפילה.
•
סוגרים את העלה מכל הצדדים ומורחים עוד חמאה על מנת שידבק.
•
מורחים חמאה מעל המאפה ומניחים אותו על תבנית שטוחה.
•
אופים משך 27 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
•
מוציאים ומגישים עם רוטב בצד.
•
ניתן לפזר מעל טרגון טרי.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|