|
|
אורז לימון ובוטנים |
מרכיבים :
|
1 כוס אורז מושרה במים 1/2 שעה
2 כפות שמן
1 ו-3/4 כוסות מים
1/2 כפית מלח
לרוטב - 2 כפות שמן
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית גרגירי חרדל שחור
1/2 כפית כורכום
2 פלפל צ'ילי אדום מיובש
1 פלפל צ'ילי ירוק חתוך ל-4 לאורך
|
12 עלי קארי טריים או מיובשים
•
2 כפות עדשים כתומים מושרים במים לכמה שעות
•
1/4 כוס בוטנים לא קלויים
•
1/4 כוס מיץ לימון
•
מלח
|
אופן הכנה :
|
• שמים את האורז בסיר עם כוס ו-3/4 מים, 2 כפות שמן ו- 1/2 כפית מלח.
•
מביאים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה ומכסים.
•
מבשלים משך כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.
•
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן וקולים את הבוטנים משך 2 עד 3 דקות עד השחמה.
•
מוציאים את הבוטנים ושמים בצד.
•
מוסיפים לאותו מחבת חם את גרגירי הכמון, החרדל והצ'ילי האדום, ומערבבים.
•
מוסיפים את פלפל הצ'ילי הירוק ועלי הקארי ומערבבים כדקה.
•
מוסיפים את העדשים ומערבבים עוד כדקה או שתים.
•
מוסיפים את הכורכום ומערבבים.
•
מוסיפים את האורז המוכן ואת מיץ הלימון ומתבלים במלח.
•
מערבבים עוד 2 דקות על האש ומוסיפים את הבוטנים.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|