חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
מקרוט - עוגיות תמרים
250 גר' סולת טחונה דק
250 גר' סולת טחונה גס
1 כף סוכר
1 קורט מלח
100 גר' חמאה מומסת
מים פושרים
1/2 כוס מי זהר
למילוי: 200 גר' תמרים יבשים
1/2 כפית קינמון
1 כפית חמאה מומסת
1 כפית מי פריחת הדרים (מי זהר)
• 1/2 כפית מיץ לימון
• שמן צמחי לטיגון
• דבש לטבילת העוגיות
• מגלענים את התמרים ומניחים אותם בקערה מחוררת (של קוסקוס), מעל סיר אידוי עם מים רותחים, משך 20 דקות.
• מוציאים את התמרים ומצננים.
• מוסיפים לתמרים 1 כפית מי זהר, 1/2 כפית קינמון, 1/2 כפית מיץ לימון וכפית חמאה מומסת.
• מערבבים ומועכים את העיסה היטב, ויוצרים ממנה נקניק ארוך.
• בקערה נפרדת, מערבבים את שני סוגי הסולת עם הסוכר, קורט מלח ו- 100 גר' חמאה מומסת.
• לשים היטב ומוסיפים 1/2 כוס מי זהר.
• מוסיפים מעט מים פושרים עד ליצירת בצק אחיד.
• מצפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל- 30 דקות.
• מוציאים את הבצק מהמקרר, וצרים ממנו גליל ארוך, עבה פי שנים מגליל התמרים שהכנו.
• בעזרת היד, יוצרים חור במרכז הגליל ומניחים בתוכו את גליל המילוי (התמרים).
• סוגרים את הבצק כמו רולדה ומגלגלים שוב לקבלת גליל אחיד.
• חותכים את הרולדה לעוגיות בצורה אלכסונית ומטביעים על העוגיות פסים עם הסכין.
• מטגנים את עוגיות המקרוט בשמן עמוק עד השחמה (כ-3 דקות).
• מחממים דבש וטובלים בתוכו את העוגיות.
• מוציאים את העוגיות מהדבש ומייבשים אותן על רשת.
• מגישים את המקרוט חם או קר.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים