|
|
חזה אווז ברוטב רימונים |
מרכיבים :
|
1 כוס מיץ רימונים
1 כוס יין אדום
כמה עלי דפנה
כמה עלי מרווה
1 חזה אווז עם העור ורצוי גם עם עצם
מלח ופלפל גרוס
שמן טיגון
1 כפית קורנפלור
|
|
אופן הכנה :
|
• מכינים מרינדה ממיץ הרימונים, יין אדום, סירופ גרנדין, עלי דפנה, עלי מרווה ובצל שאלוט קצוץ.
•
משרים את חזה האווז במרינדה משך לילה במקרר.
•
מוציאים את חזה האווז וחורצים עליו (על העור) כמה פסים אלכסוניים באמצעות סכין חד.
•
מוסיפים פלפל גרוס עבה ומלח.
•
מחממים מחבת על חום גבוה עם מעט שמן ומטגנים כ- 5 דקות.
•
הופכים את האווז ומורידים לאש בינונית. צולים עוד 5 דקות.
•
מוציאים את חזה האווז מהמחבת לצלחת הגשה, מצננים 5 דקות ופורסים לפרוסות דקות.
•
מומלץ לבשל את הרוטב בו השרינו את האווז עד שהוא מצטמצם בחצי ולהוסיף מעל (לא חובה).
•
להסמכת הרוטב מוסיפים כפית קורנפלור מעורבבת עם כף מים.
•
מגישים את האווז חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|