|
|
|
עוף בתנור בסגנון סיני |
|
מרכיבים :
|
|
1 עוף שלם במשקל 2 קילו
4 כפות רוטב צדפות
1 כף סוכר
1 כף שמן שומשום
מלח ופלפל
2 שיני שום קצוצות
|
|
|
|
אופן הכנה :
|
• מניחים את העוף בקערה ומושחים אותו היטב במלח ופלפל.
•
מוסיפים גם את השום הכתוש, סוכר, שמן שומשום ורוטב צדפות.
•
מעסים את העוף היטב ומכניסים את הרוטב גם מתחת לעור.
•
מכסים את קערת העוף בניילון נצמד ומשהים במקרר ל-6 שעות.
•
אחרי 5 שעות מוציאים את העוף מהמקרר על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר.
•
שמים את העוף השלם על תבנית, מפזרים מעליו את הרוטב שנותר בקערה, וצולים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות משך כ- 20 דקות.
•
אחרי 20 דקות, מוציאים את העוף ומורחים אותו בנוזלים שנקוו בתחתית התבנית.
•
מחזירים את העוף לתנור לעוד 40 עד 45 דקות בחום של 190 מעלות.
•
מידי פעם פותחים ומושחים עוד מהרוטב על העוף.
•
מוציאים את העוף מהתנור ופורסים אותו להגשה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|