| 
        
 | 
  
    
  
      
	
		
              
                            | 
              מרק בשר שעועית עשיר | 
              
              
      
                    
                    | 
                   מרכיבים :
                     |  
                    
                    |   
                     1 ו-1/2 קילו בשר צלי כתף או פילה מדומה
            
                     1 כף תבלין פרובנס - הרב דה פרובאנס
                     
                     סלסלת שעועית ירוקה חתוכה לרצועות
                       
                       שמן לטיגון
                      
                         2 ליטר ציר בקר
                   
                     
                      2 כוסות יין לבן
                    
                     6 גזרים חתוכים לקוביות
                 
                      
                     צרור סלרי עלים (רק הגבעולים) חתוך לקוביות
                  
                     2 בצלים חתוכים לקוביות
                  
                      סלסלת פטריות חתוכות לקוביות
                      | 
                   
                     
                    
                    
                  
                    
                    
                    
                    4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
 •
1 כפית טימין יבש
 •
1 כפית בזיליקום יבש
 •
מלח ופלפל
 •
1 קופסה עגבניות מרוסקות
                     | 
                     
                    
                    
                    
                       | 
                   אופן הכנה :
                     |  
                    
                    
                    
                    • מנקים את הבשר מהשומן וחותכים אותו לקוביות בינוניות.
 •  
מפזרים על הבשר מלח ופלפל שחור גרוס ותערובת תבלינים לבחירתכם (מומלץ להשתמש בתבלין פרובנס).
 • 
מחממים סיר על אש גבוהה עם מעט שמן צמחי ומקפיצים את הבשר עד השחמה.
 • 
מוציאים את הבשר לסיר נפרד, מוסיפים לו ליטר מים, ליטר ציר בשר ו2- כוסות יין לבן.
 • 
מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים כ- שעתיים.
 • 
חותכים את הירקות לקוביות.
 • 
מחממים את הסיר שבו הקפצנו את הבשר ומקפיצים את הגזר, סלרי, בצל ופטריות יחד עם מלח פלפל טימין ובזיליקום, כ- 15 דקות.
 • 
מוסיפים לסיר עוד ליטר ציר בשר, ומאחדים את סיר הבשר עם סיר הירקות.
 • 
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עוד שעה עם מכסה סגור.
 • 
אחרי שעה, מוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות ואת השעועית הירוקה.
 • 
מערבבים, מבשלים עוד 10 דקות ומגישים חם.
 • 
בתאבון.
                     | 
                     
                  
                                
                    
                     
              
              
              
              
              
               | 
                      
                 
               | 
              
              
              
              
                
              
              
           | 
	 
 
      
  
  
    
לחץ להדפסת המתכון 
        Rotev.co.il-מתכונים בוידאו 
    
     
  
 | 
  
         
       
         |