|
|
פיש אנד צ'יפס |
מרכיבים :
|
2 ו-1/2 כוסות בירה
2 כוסות קמח
1/2 כוס קמח תירס
2 כפות שמן
2 ביצים
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות מלח
2 תפוחי אדמה חתוכים לציפסים בגודל שווה
4 נתחי דג קוד של 200 גר' כל אחד
|
שמן צמחי לטיגון עמוק
|
אופן הכנה :
|
• מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לציפסים בגודל שווה ומשרים בקערת מים עם קרח משך מינימום 30 דקות.
•
מוציאים את תפוחי האדמה מהמים ומייבשים עם מגבת.
•
בנתיים חותכים את דג הקוד לחתיכות של כ- 100 גר' כל אחת.
•
מחממים את השמן על אש בחום בינוני, עד דרגת רתיחה ומטגנים את הצ'יפס עד הזהבה קלה (בערך 10 דקות).
•
מוציאים את הצ'יפס הצידה.
•
מרכיבים את הבלילה: טורפים היטב את הביצים עם 2 כפות שמן, מלח, אבקת אפייה ופלפל קאיין.
•
מוסיפים את הבירה, קמח התירס, וקמח רגיל וטורפים היטב.
•
מניחים לבלילה לנוח כשעה עד לילה במקרר.
•
מצפים את דגי הקוד בבלילה ומטגנים אותם בשמן הרותח עד הזהבה (כ- 4 דקות).
•
מוציאים את הדגים לנייר סופג.
•
מחזירים את הצ'יפס לשמן החם ומטגנים עוד 2 דקות עד הזהבה.
•
מגישים עם סלט קולסלאו.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|