|
|
עוף תאילנדי בטעם בזיליקום |
מרכיבים :
|
1 חזה עוף חתוך לקוביות
1/2 כוס בזיליקום קצוץ
1 כוס פטריות יער קצוצות (פטריות ירדן)
2 שיני שום קצוץ
1-2 עגבניות
1 בצל קצוץ
2 כפות רוטב סויה
1 כפית רוטב סויה מתוק (לא חובה)
|
1 כף קורנפלור
2 כפות שמן
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים את קוביות חזה העוף עם פתיתי הצ'ילי.
•
בכלי נפרד, סוחטים עגבניה או שתיים דרך מסננת כדי לקבל 1/3 כוס מיץ עגבניות צלול (יחסית).
•
מערבבים את המיץ עם 2 כפות רוטב סויה ו- 4 כפות רוטב בטעם צדפות.
•
מוסיפים כפית רוטב סויה מתוק (ניתן להחליף בכפית סוכר חום), וכף קורנפלור ומערבבים.
•
קוצצים את שאריות העגבניות מהן סחטנו את המיץ ומוסיפים לפטריות החתוכות.
•
מחממים מחבת עם שמן ומוסיפים את השום.
•
מאדים את השום כדקה ומוסיפים את קוביות העוף.
•
מערבבים את העוף והשום עוד דקה ומוסיפים את הפטריות והעגבניות.
•
מקפיצים יחד כ- 3 דקות.
•
מוסיפים את הרוטב ואת הבצל, ומערבבים עוד 3 דקות עד שהרוטב מסמיך.
•
מוסיפים למחבת את הבזיליקום ומכבים את האש.
•
מערבבים היטב ומגישים חם בתוספת אורז.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|