|
|
בקר מוקפץ בטעם תפוז |
מרכיבים :
|
225 גר' סטייק סינטה חתוך לפרוסות דקות
2 תפוזים
6 בצל ירוק
1 כף ג'ינג'ר
2 שיני שום
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס ציר או מרק עוף
1 כף סוכר
2 כפות רוטב סויה
1 כף קורנפלור
|
1 כפית סאקי
•
כפית פתיתי צ'ילי
•
3 כפות שמן צמחי
|
אופן הכנה :
|
• שמים את פרוסות הבשר בקערה ומערבבים אותן עם כף קורנפלור.
•
מגרדים את קליפות התפוזים לתוך כלי.
•
חותכים את התפוזים עצמם (ללא הקליפה הלבנה) לחצאי עיגול ומסלקים את הגרעינים.
•
מערבבים את גרידת קליפת התפוז עם 1/2 כוס מיץ תפוזים, 1/4 כוס ציר עוף, כף סוכר, כפית יין סאקי ו-2 כפות רוטב סויה.
•
חותכים את הבצלים הירוקים לרצועות.
•
מחממים מחבת עם מעט שמן ומקפיצים את השום הג'ינג'ר והצ'ילי.
•
מוסיפים מיד את פרוסות הבשר ומטגנים הכל יחד תוך ערבוב.
•
כשהבשר כמעט עשוי מוסיפים את הבצלים הירוקים וממשיכים להקפיץ כמה דקות.
•
מוסיפים את עיגולי התפוז ומערבבים עוד כדקה.
•
מוסיפים את רוטב התפוזים ומצמצמים עוד 5 דקות על אש בינונית.
•
מגישים עם אורז לבן.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|