|
|
כרוב ממולא - מלפוף מחשי |
מרכיבים :
|
1 ראש כרוב שלם
450 גר' בשר טחון
1 כוס אורז לבן ארוך
3 כפות שום כתוש
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל גרוס
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (960 גר')
2 כפיות מנטה יבשה או נענע
1/3 כוס מיץ לימון
3 כפות מרגרינה
|
|
אופן הכנה :
|
• חותכים את ליבת הכרוב בעזרת סכין חדה וארוכה, ומבשלים את כל ראש הכרוב במים חמים משך כ- 40 דקות על חום נמוך, עד שהעלים נפרדים.
•
מוציאים את הכרוב מהמים ומניחים בצד.
•
מערבבים בקערה את האורז הלבן (לא מבושל רק שטוף), עם הבשר הטחון, כף שום קצוץ, כפית מלח ו- 1/2 כפית פלפל שחור.
•
לוקחים את עלי הכרוב, מורידים שכבה דקה מהגבעול המרכזי על מנת שהעלה יתיישר.
•
מניחים עלה שלם על תחתית הסיר למניעת הדבקות.
•
לוקחים את עלי הכרוב ומסדרים על משטח עבודה.
•
מניחים במרכז כל עלה כמה כפות של תערובת אורז ובשר וסוגרים לשקית סגורה.
•
מניחים שכבה של כרובים ממולאים בתוך הסיר.
•
מסדרים מעליהם עוד מעט מהשום הכתוש שנותר, נענע וחתיכות מרגרינה.
•
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומניחים עוד שכבת כרובים ממולאים, יחד עם שום מנטה ועוד מרוטב העגבניות.
•
כשהסיר מלא, מכסים את הכרובים עם צלחת כדי שלא יפתחו בבישול ומוסיפים 1/3 כוס מיץ לימון.
•
מכסים את הסיר ומבשלים כ- 40 דקות על חום בינוני נמוך.
•
כשהבישול מסתיים, מצננים משך כ- 15 דקות ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|