|
|
עוף מוקפץ בטעם חמוץ מתוק |
מרכיבים :
|
1 חזה עוף חתוך לקוביות
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביות
6 בצל ירוק חתוך לרצועות
1 חופן כוסברה קצוצה לקישוט
1/4 אננס טרי או 4 עיגולי אננס חתוכים לקוביות
1/2 כפית פתיתי צ'ילי אדום
1 שן שום כתושה
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
|
לרוטב: 1/3 כוס ציר עוף
•
3 כפות סוכר חום
•
2 כפיות קורנפלור
•
3 כפות רוטב סויה
•
3 כפות חומץ או מיץ לימון
•
1/4 כוס שמן לטיגון
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים את חומרי הרוטב, 1/3 כוס ציר עוף, עם 2 כפיות קורנפלור, 3 כפות סוכר חום, 3 כפות חומץ, ושלוש כפות רוטב סויה.
•
מחממים 1/4 כוס שמן בווק או מחבת על אש גבוהה, ומטגנים את העוף עד הלבנה.
•
לפני שהעוף מוכן (כ- 3/4 טיגון) מוציאים מהמחבת ומסננים את השמן החוצה.
•
מחזירים את המחבת עם מעט שמן לאש ומקפיצים את השום הקצוץ עם הג'ינג'ר ופתיתי הצ'ילי כ- 15 שניות בלבד.
•
מוסיפים את קוביות הפלפלים ומקפיצים עוד דקה, מוסיפים את הבצל הירוק ואת הפטריות ומקפיצים עוד 2 דקות.
•
מוסיפים את חתיכות האננס ומקפיצים עוד כ- 2 דקות.
•
מחזירים את העוף למחבת ומוסיפים את הרוטב פנימה. מערבבים עוד כדקה עד שהרוטב מסמיך.
•
מגישים על גבי אטריות נודלס רומן או אורז מבושל.
•
מגישים חם ומעטרים בכוסברה.
•
בתאבון
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|