|
|
נודלס עוף וירקות מוקפץ |
מרכיבים :
|
1 חזה עוף חתוך לקוביות
3 בצל ירוק חתוך לרצועות
1 כוס לקט ירקות להקפצה
1 שן שום קצוצה
1/4 כפית פתיתי צ'ילי יבש
2 חבילות של נודלס רומן או 2 כוסות אורז מבושל
לרוטב: 1/2 כוס ציר עוף או מרק עוף
1 כף קורנפלור
1 כף סוכר
2 כפות רוטב סויה
|
2 כפות רוטב צדפות (כשר על בסיס דגים)
•
1/4 כוס שמן לטיגון
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים את חומרי הרוטב - מוסיפים לציר העוף את הקורנפלור, כף סוכר, 2 כפות רוטב סויה ושתי כפות רוטב צדפות.
•
מערבבים עד שכל החומרים נמסים.
•
מחממים 1/4 כוס שמן צמחי בווק או מחבת ומטגנים את העוף עד הלבנה.
•
כשהעוף מולבן אך עדיין לא עשוי לחלוטין (כ- 3/4 מהדרך), מוציאים מהמחבת ומסננים את השמן החוצה.
•
משאירים מעט מהשמן על המחבת ומוסיפים את השום עם פתיתי הצ'ילי.
•
מוסיפים למחבת את לקט הירקות ו-3 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות.
•
מאדים כ-3 דקות ומחזירים את העוף למחבת.
•
מוסיפים את הרוטב ומטגנים כדקה עד הסמכה.
•
מכינים את הנודלס או האורז לפי הוראות הכנה, ומתבלים בלקט התבלינים המוכן או פשוט במלח ופלפל.
•
מניחים את הנודלס על צלחת ושופכים מעל את העוף המוקפץ.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|