|
|
פירה בטעם שום |
מרכיבים :
|
2 כוסות חלב או שמנת מתוקה
8 כפות חמאה
900 גר' תפוחי אדמה אדומים קלופים
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל
|
|
אופן הכנה :
|
• מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות שוות ככל הניתן.
•
מכניסים את תפוחי האדמה למים ומביאים לרתיחה, מבשלים עוד 25 -30 דקות עד ריכוך.
•
בנתיים ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את השום כ- 2 דקות.
•
מוסיפים את החלב או השמנת המתוקה ומערבבים עד שמתחיל לבעבע. רצוי להישאר ליד הסיר ולערבב על מנת למנוע גלישה.
•
כאשר החלב מתחיל לרתוח, מורידים מהאש.
•
כשתפוחי האדמה רכים, מסירים את הסיר מהאש ומסננים את המים.
•
מחזירים את הסיר לאש ומחזירים פנימה את תפוחי האדמה עד שכל שאריות המים מתאדות.
•
מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את החלב לתוך הפירה בצורה מדורגת, תוך כדי ערבוב ומעיכה עד שמתקבל מרקם פירה סמיך.
•
כשהפירה מוכן, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את גבינת הפרמזן, מלח ופלפל לפי טעם.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|