|
|
סטייק פילה ביין מרסלה |
מרכיבים :
|
1/4 כוס יין מרסלה
1 כפית רסק עגבניות
1/2 כוס מים
1 כף חומץ בלסמי
1 כף חמאה
מלח ים גס ופלפל גרוס עבה
שמן זית משובח
|
|
אופן הכנה :
|
• מצפים את נתחי הסטייק בשמן זית ובוזקים משני צדדיו מלח ים ופלפל גרוס.
•
מכינים את הרוטב: מערבבים 1/2 כוס מים עם כף רסק עגבניות, 1/4 כוס יין מרסלה, כף חומץ בלסמי וכף רוטב ווסטרשייר.
•
מחממים מחבת עם שמן זית על חום גבוה, וצולים את הסטייק כ- 3 דקות.
•
מורידים את האש לחום בינוני וממשיכים לצלות מכל הצדים (בעיקר כשמדובר בנתח עבה).
•
כשהסטייק מוכן לפי רמת הצלייה הנדרשת, מוציאים אותו לצלחת בצד, ומוסיפים למחבת את בצל השאלוט.
•
מטגנים את הבצל עד הזהבה, יחד עם שאריות הבשר שנדבק למחבת.
•
מוסיפים את הרוטב שהכנו ומצמצמים לחצי על אש גבוהה.
•
מכבים את האש ומוסיפים חמאה.
•
מערבבים ושופכים על הסטייק.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|