|
|
הודו צלוי לחג המולד |
מרכיבים :
|
הודו שלם בגודל רצוי
מילוי להודו לבחירתכם
שמן צמחי
מלח ופלפל
|
|
אופן הכנה :
|
• מפשירים את ההודו לטמפרטורת החדר. ממלאים את חלל הבטן במילוי על פי בחירתכם.
•
ניתן לקחת אורז עם שקדים וצימוקים או מילוי קנוי.
•
סוגרים את את החללים של ההודו, באמצעות תפיסת העור ע"י קיסם או שיפוד, וקושרים את הרגליים.
•
מברישים את העוף בשמן קנולה, מעסים את העור החיצוני במלח ופלפל.
•
מניחים את ההודו השלם על רשת שמונחת מעל תבנית עמוקה.
•
מכניסים מד טמפרטורה לירך העוף (לא חובה), ומכניסים אותו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
•
מידי פעם יש לפתוח את התנור וללחלח את העוף עם מברשת טבולה בשמן.
•
לאחר שההודו משחים, ניתן להניח מעל (ולא להדק) נייר כסף למניעת השחמה נוספת.
•
זמן הצליה יהיה בהתאם לגודל העוף- בין שעתיים ל-4 שעות.
•
אם בודקים את העוף עם מד הטמפרטורה, החום אמור להגיע ל- 80 מעלות בפנים.
•
כשההודו שמוכן, מוציאים אותו מהתנור, מכסים בנייר כסף לא מהודק ומניחים לרבע שעה בצד.
•
פורסים את ההודו ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|