|
|
תרנגול הודו שלם לחג ההודיה |
מרכיבים :
|
הודו שלם בגודל רצוי
כוס פרורי לחם
כ-500 גר' נקניקיות צ'וריסו ללא ציפוי - טחונות
פטרוזיליה ומרווה קצוצות דק
1 בצל קצוץ
1 ביצה
1 חבילת חמאה גדולה
20 רצועות בייקון
מלח ופלפל
יין לבן
|
קמח להסמכת הרוטב (לא חובה).
|
אופן הכנה :
|
•לוקחים תרנגול הודו שלם בטמפרטורת החדר, מנקים את תוכו ומנגבים.
•
מחממים את התנור ל-220 מעלות.
•
מערבבים בכלי גדול את פרורי הלחם, בצל קצוץ,ועשבי בתיבול. מוסיפים מעט מים רותחים על מנת לקשור את החומרים.
•
מוסיפים את בשר הנקניקיות ואת הביצה הטרופה מוסיפים מלח ופלפל ולשים היטב.
•
מפרידים את העור מעל ההודו ודוחפים את כל המילוי מתחת לעור. מפזרים בצורה שווה. את השארית דוחפים לחלל ההודו.
•
מורחים חמאה רכה על כל העוף, מפזרים מלח ופלפל ועוטפים את העוף ברצועות בייקון.
•
קושרים את רגלי העוף או מסדרים אותן תחת העור על מנת שהמילוי לא יגלוש החוצה.
•
לוקחים 2 פרוסות גדולות של נייר כסף ומניחים על תבנית עמוקה. שמים מעל התבנית רשת ומוזגים לתבנית מים רותחים וקצת יין לבן על מנת שהאדים ימנעו את התייבשות הבשר.
•
שמים את העוף במרכז על הרשת, סוגרים מעליו את נייר הכסף (להשאיר רווח בין העוף לנייר הכסף), ומכניסים לתנור ל-40 דקות בחום של 220 מעלות.
•
אחרי 40 דקות מורידים את החום ל-170 מעלות וצולים בין 2-5 שעות בהתאם לגודל העוף.
•
עם תום הצליה, מוציאים את ההודו מהתנור, פותחים את נייר הכסף ומסירים את הבייקון.
•
מושחים את ההודו בשמן זית או בנוזלי הצליה ומכניסים לעוד 30 דקות בחום של 200 מעלות.
•
מידי פעם פותחים ומושחים בשמן או נוזלי צלייה.
•
לאחר עוד 30 דקות, מוציאים את תרנגול ההודו מהתנור ומצננים כ-40 דקות.
•
ניתן להגיש עם ציר עוף ויין לבן שעובה ע"י מעט קמח וחמאה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|