|
|
בשר צלוי ברוטב בלסאמי |
מרכיבים :
|
1 קילו נתח בשר צלי (כתף או פילה מדומה)
2 כוסות ציר בקר
1 כף קמח
מלח ופלפל
2 כפות שמן
2-4 כפות חומץ בלסמי
|
|
אופן הכנה :
|
• לוקחים נתח גדול של בשר צ'אך, מנגבים היטב עם מגבת נייר ומפזרים מעל קמח. חשוב להשאיר שומן בקצוות הבשר על מנת לשמור על עסיסיותו.
•
מחממים סיר כבד עם שמן לחום בינוני ו"סוגרים" את הבשר עד השחמה מכל צדדיו, בערך 4 דקות לכל צד כולל הקצוות).
•
מוסיפים שתי כוסות ציר או נוזל אחר (מרק, מים, או אפילו בירה) עד כיסוי של כל הבשר.
•
מוסיפים חומץ בלסמי, מלח ופלפל לפי טעם.
•
מביאים את הצלי לרתיחה ומורידים את האש לבינונית נמוכה.
•
מכסים את הסיר ומבשלים עד שהבשר מתרכך כשעה וחצי או שעתיים.
•
מוציאים את הבשר.
•
ממשיכים לצמצם את הרוטב על אש גבוהה עם מכסה פתוח עד שמצטמצם לחצי.
•
מוסיפים לרוטב כף קמח או כף קורנפלור ומערבבים עד שמסמיך.
•
פורסים את הבשר ומגישים עם הרוטב.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|