|
|
עוגת שוקולד לחה |
מרכיבים :
|
250 גר' חמאה חתוכה לקוביות
200 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות
2 כוסות סוכר
2 ביצים טרופות
1 כוס קמח תופח- מנופה
1 וחצי כוס קמח רגיל מנופה
1/4 כוס אבקת קקאו משובח מנופה
פתיתי שוקולד להגשה
1/4 כוס מים
לגנאש שוקולד:
|
200 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות
•
2/3 כוס שמנת מתוקה
•
חבילת שוקולד מגורד (תלתלים) לקישוט
|
אופן הכנה :
|
• ממיסים 250 גר' חמאה בסיר על אש בינונית.
•
מוסיפים לחמאה 200 גר' שוקולד ושתי כוסות סוכר ומערבבים היטב.
•
כשכל החומרים מתחילים להקשר, ממשיכים לערבב ומוסיפים כרבע כוס מים בהדרגה תוך ערבוב.
•
כדי שהמים לא ישברו את המרקם של השוקולד יש לערבב בלי להפסיק על אש בינונית נמוכה משך כ- 3-4 דקות.
•
מכבים את האש ומניחים לתערובת להצטנן כ- 20 דקות.
•
כשהתערובת מתקררת, מוסיפים לה 2 ביצים טרופות ומערבבים.
•
בקערה נפרדת מנפים את שני סוגי הקמח ואת הקקאו, ומוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד לתערובת השוקולד.
•
מערבבים עד יצירת עיסה חלקה ונוזלית.
•
שופכים את הבלילה לתבנית משומנת עם סוגר שניתן לפתיחה.
•
מחממים תנור מראש לחום של 190 מעלות, ואופים משך שעה עד שעה ועשרים (העוגה נותרת לחה במרכז).
•
מכינים את הגנאש לציפוי: מערבבים בסיר קטן על אש בינונית 2/3 כוס שמנת מתוקה עם 200 גר' שוקולד.
•
מערבבים היטב, עד שכל השוקולד נמס.
•
מוציאים את הגנאש מהאש ומצננים משך 30 דקות במקרר לפני הציפוי.
•
מוציאים את העוגה מהתנור, פותחים את התבנית ומניחים על מגש.
•
מצפים את העוגה בקרם הגנאש, ובוזקים מעל שבבי שוקולד.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|