חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
עוגת שוקולד לחה
250 גר' חמאה חתוכה לקוביות
200 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות
2 כוסות סוכר
2 ביצים טרופות
1 כוס קמח תופח- מנופה
1 וחצי כוס קמח רגיל מנופה
1/4 כוס אבקת קקאו משובח מנופה
פתיתי שוקולד להגשה
1/4 כוס מים
לגנאש שוקולד:
200 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות
• 2/3 כוס שמנת מתוקה
• חבילת שוקולד מגורד (תלתלים) לקישוט
• ממיסים 250 גר' חמאה בסיר על אש בינונית.
• מוסיפים לחמאה 200 גר' שוקולד ושתי כוסות סוכר ומערבבים היטב.
• כשכל החומרים מתחילים להקשר, ממשיכים לערבב ומוסיפים כרבע כוס מים בהדרגה תוך ערבוב.
• כדי שהמים לא ישברו את המרקם של השוקולד יש לערבב בלי להפסיק על אש בינונית נמוכה משך כ- 3-4 דקות.
• מכבים את האש ומניחים לתערובת להצטנן כ- 20 דקות.
• כשהתערובת מתקררת, מוסיפים לה 2 ביצים טרופות ומערבבים.
• בקערה נפרדת מנפים את שני סוגי הקמח ואת הקקאו, ומוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד לתערובת השוקולד.
• מערבבים עד יצירת עיסה חלקה ונוזלית.
• שופכים את הבלילה לתבנית משומנת עם סוגר שניתן לפתיחה.
• מחממים תנור מראש לחום של 190 מעלות, ואופים משך שעה עד שעה ועשרים (העוגה נותרת לחה במרכז).
• מכינים את הגנאש לציפוי: מערבבים בסיר קטן על אש בינונית 2/3 כוס שמנת מתוקה עם 200 גר' שוקולד.
• מערבבים היטב, עד שכל השוקולד נמס.
• מוציאים את הגנאש מהאש ומצננים משך 30 דקות במקרר לפני הציפוי.
• מוציאים את העוגה מהתנור, פותחים את התבנית ומניחים על מגש.
• מצפים את העוגה בקרם הגנאש, ובוזקים מעל שבבי שוקולד.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים