|
|
סופגניות בתנור |
מרכיבים :
|
1/2 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס חלב
50 גר' חמאה מומסת
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 ביצה
לציפוי
כוס ו-1/2 אבקת סוכר
1 כפית וניל
|
סוכריות צבעוניות (לא חובה)
•
1/2 כוס סוכר
•
1 כפית קינמון
|
אופן הכנה :
|
• פותחים את הביצה לתוך קערה ומוסיפים 1/2 כוס סוכר, כף תמצית וניל, וחמאה מומסת.
•
טורפים היטב ליצירת בלילה חלקה ונוזלית.
•
מוסיפים 1/2 כוס חלב ומערבבים.
•
מוסיפים את אבקת האפייה, ומערבבים.
•
מנפים פנימה את הקמח בצורה מדורגת.
•
מעבדים עד קבלת בצק דביק.
•
מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים במקרר ל- 30 דקות.
•
על משטח מקומח מעבדים את הבצק עם מארוך לעובי של סנטימטר וחצי. אם הבצק דביק מידי, מצפים בעוד קמח.
•
צרים מהבצק עיגולים עם שבלונה מיוחדת. ניתן להשאיר סופגניה שלמה או ליצור סופגניה עם חור במרכז.
•
מניחים את כל הסופגניות על תבנית מצופה בנייר אפייה, ואופים כ- 15 עד 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
•
ניתן גם לטגן בשמן עמוק, ולהספיג את שאריות השמן עם נייר סופג.
•
מכינים את הציפוי לסופגניות:
•
מערבבים כוס וחצי אבקת סוכר עם כפית תמצית וניל ו- 3/4 כוס מים רותחים (פחות או יותר) ומערבבים עד קבלת המרקם הנוזלי הרצוי.
•
מוציאים את הסופגניות מהתנור ומצננים מעט.
•
טובלים צד אחד של כל סופגניה בציפוי הסוכר המומס ולאחר מכן בתערובת הסוכר והקינמון או בסוכריות קטנות.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|