|
|
עוף צלוי עם תפוחי אדמה |
מרכיבים :
|
1 עוף שלם נקי
2 לימונים
1 כף תבלין עוף יבש
1 כף תיבול ברביקיו יבש
7 תפוחי אדמה בינוניים
1 כפית מלח גבישי
שמן זית
1 בצל סגול
|
פלפל שחור גרוס
|
אופן הכנה :
|
• שוטפים את העוף השלם ומיבשים היטב עם מגבת בד.
•
חותכים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) לאורך לרבעים.
•
חותכים את הבצל הסגול לרבעי עיגול, ומוסיפים לקערה עם תפוחי האדמה.
•
שופכים על הירקות מעט שמן זית, ומוסיפים פלפל ומלח גבישי. מערבבים ומניחים בצד.
•
מניחים את העוף על תבנית ושופכים עליו מיץ לימון.
•
מערבבים פלפל קאיין, פפריקה, ותבלינים יבשים לעוף וברביקיו לבחירתכם.
•
מצפים את העוף משני צדדיו עם התבלינים היבשים.
•
מסדרים מסביב לעוף את תפוחי האדמה והבצל.
•
מכניסים את העוף ותפוחי האדמה תנור שחומם מראש למשך כשעה בחום של 220 מעלות.
•
כשהעור של העוף משחים מלמעלה, אפשר לכסות את התבנית עם נייר כסף (בלי להדק את נייר הכסף בצדדים).
•
מגישים חם.
•
רוצים עוף עסיסי במיוחד?, הכניסו לתנור מתחת לתבנית עם העוף תבנית עם מים. המים יתאדו בתנור וימנעו מהעוף להתיבש.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|