|
|
עוגת לבה משוקולד |
מרכיבים :
|
שתי ביצים גדולות + חלמון אחד
5 כפות חמאה
2 חפיסות שוקולד בישול (105 גר')
3 כפות סוכר
3 כפות קמח
2 כפיות קקאו
אבקת סוכר לקישוט
|
|
אופן הכנה :
|
•מניחים את השוקולד בכלי מותאם למיקרוגל, מוסיפים את החמאה, וממיסים יחד במיקרוגל.
•
בכלי נפרד, מוסיפים את הביצים לסוכר וטורפים היטב.
•
מערבבים את בלילת הביצים והסוכר עם השוקולד המומס.
•
מנפים אל תוך התערובת את הקמח, הקקאו, וקורט מלח, ומקפלים פנימה בעדינות.
•
משמנים כלי קרמיקה אישי המיועד לאפיה בחמאה וממלאים במלית (לא עד הסוף).
•
מכניסים את הכלים למקרר למשך כשעתיים, עד שהמלית מוצקה לחלוטין.
•
לאפייה: מחמים תנור ל- 220 מעלות.
•
ממלאים תבנית חרס קרמיקה או פיירקס עמוקה עם מים רותחים, ומעמידים בתוכה את כלי הקרמיקה האישיים עם המלית.
•
מכניסים את התבנית לתנור ואופים בתוך כלי המים (בן מארי) כ- 15 דקות.
•
העוגות מוכנות כשנכניס כפית למרכז העוגה, נקבל בפנים "לבה" נוזלת של שוקולד.
•
לסיום - בוזקים מעל העוגות אבקת סוכר.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|