| 
        
 | 
  
    
  
      
	
		
              
                            | 
              כתף טלה ממולאת בקוסקוס | 
              
              
      
                    
                    | 
                   מרכיבים :
                     |  
                    
                    |  
                     100 מ"ל  ציר ירקות (מרק ירקות)
                      
                     25  עד 50 גר' צנוברים
                       
                       50 גר' משמשים יבשים
                      
                         4 כפות עלי מנטה או נענע טריים
                   
                     
                      מיץ מתפוז אחד
                    
                     גרדת קליפת תפוז אחד
                 
                      
                      קילו ו- 300 גר' כתף טלה
                  
                     1 כף קינמון
                  
                      1 כף שמן זית
                      | 
                   
                     
                    
                    
                  
                    
                    
                    | 
                    מלח ופלפל
                     | 
                     
                    
                    
                    
                       | 
                   אופן הכנה :
                     |  
                    
                    
                    
                    • מערבבים את הקוסקוס עם ציר ירקות רותח, עד שמקבלים קוסקוס מבושל.
 •   
מוסיפים לקוסקוס גרדת קליפת תפוז אחד, ואת המיץ מאותו תפוז. 
 •  
מוסיפים את הנענע הקצוצה, משמשים יבשים חתוכים לחתיכות קטנות וצנוברים. 
 •  
מערבבים היטב.
 • 
מחממים תנור ל- 190 מעלות.
 • 
פורסים את כתף הטלה כך שנקבל חתיכה שטוחה ודקה יחסית (ניתן לבקש מהקצב לפרוס  עבור רולדת בשר).
 • 
מניחים מתערובת הקוסקוס על הבשר וסוגרים בצורת רולדה (גלילה).
 • 
קושרים את הרולדה מסביב עם חוט המיועד לכך, על מנת שלא תיפתח בבישול.
 • 
מתבלים את הרולדה מעל במלח, פלפל וקורט קינמון, ומושחים מעל הכול שמן זית.
 • 
מבשלים את רולדת הטלה כשעה ו-40 דקות לגוש של קילו ו-300 גר', או בהתאם לדרגת הצלייה הרצויה לכם.
 •  
לדרגת מדיום צולים 25 דקות על כל 450 גר' ועוד 25 דקות נוספות.
 • 
כשהבשר מוכן, מניחים לו לנוח כ- 20 דקות ואז פורסים ומגישים חם.
 • 
בתאבון.
                     | 
                     
                  
                                
                    
                     
              
              
              
              
              
               | 
                      
                 
               | 
              
              
              
              
                
              
              
           | 
	 
 
      
  
  
    
לחץ להדפסת המתכון 
        Rotev.co.il-מתכונים בוידאו 
    
     
  
 | 
  
         
       
         |