|
|
דג דניס עם אורז תרד |
מרכיבים :
|
50 גר' קמח
800 גר' פילה דניס או דג ים אחר נקי מעצמות
800 גר' תרד
3 עגבניות
6 שיני שום קלופות ופרוסות לפרוסות דקות
מלח ופלפל
לימון
שמן זית
כוסברה קצוצה
|
לאורז: 2 כוסות אורז שטוף מיובש
3 כוסות מים רותחים מומלחים
1/3 כוס שמן טיגון
1 כף שמן שומשום
1 כף רוטב סויה
2 גזרים
1 בצל לבן בינוני פרוס לרצועות
5 בצלים ירוקים קצוצים
|
אופן הכנה :
|
•לסלסה עגבניות: קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות מאד ומערבבים עם מעט שמן זית, מלח, מיץ לימון ופלפל צ'ילי קצוץ טרי או יבש. אם אוהבים מוספים גם כוסברה קצוצה.
•
מחממים במחבת עמוקה או בווק מעט שמן זית, מוספים את השום ומיד אחריו את עלי התרד, ומקפיצים על אש גבוהה כ-4 דקות ומתבלים במלח ופלפל.
•
כשהתרד רך אך פריך הוא מוכן. מורידים את התרד לצלחת.
•
להכנת הדגים: מערבבים את הקמח עם מעט מלח ופלפל שחור בצלחת.
•
מספיגים את נתחי הדגים בנייר סופג וטובלים אותם בקמח משני הצדדים.
•
מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון ומטגנים את הדג - תחילה על הצד בלי העור ואחר כך הופכים (אם מתחילים מהצד של העור הדג מתקמר ולא ניתן לטגן אותו מצידו השני).
•
לאורז: שמים סיר עם תחתית עבה על אש בינונית, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את האורז כדקה עד שכל גרגירי האורז מבריקים.
•
מוספים את המים הרותחים ואת שמן השומשום.
•
מערבבים היטב פעם אחת ומכסים את הסיר.
•
מביאים את האורז לרתיחה ומנמיכים את האש לעוד 17 דקות מינימום, מבלי לפתוח את המכסה.
•
מכבים את האש ומשאירים ל-10 דקות נוספות.
•
את הגזרים פורסים למקלונים ( ג'וליאן) את הבצל לחצי ואחר כך לפרוסות. את הבצל הירוק קוצצים באלכסון כדי לתת צורה יפה.
•
מקפיצים במעט שמן טיגון את הגזר והבצל הלבן עד שהם מתרככים מעט, ומכבים את האש.
•
מוספים את הבצל הירוק ומתבלים בשמן שומשום ורוטב סויה.
•
מערבבים בעדינות עם האורז אחרי שהוא התקרר מעט.
•
מגישים את הדג על מצע של אורז, עם תרד בצד ומפזרים עליו את הסלסה.
•
בתאבון!
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|