|
|
מרק כתום- בטטה, גזר ודלעת |
מרכיבים :
|
2 בטטות בינוניות
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
2 גזרים בינונים
1 שורש סלרי
3 שיני שום
1 ליטר ציר עוף או ירקות
כמה ענפי טימין טרי
1/2 כוס יין רוזה או לבן
1 בצל גדול קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
|
1/2 כפית אגוז מוסקט
שמן זית
מלח ופלפל
|
אופן הכנה :
|
• מקלפים את הדלעת, הגזרים והבטטות וחותכים לקוביות גדולות.
•
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
•
מוסיפים את שיני השום וראש הסלרי וממשיכים לערבב כדקה.
•
מוסיפים את קוביות הירקות ומקפיצים עוד 5 דקות על מנת לקבל מעט השחמה.
•
מוסיפים שני גבעולי טימין, יין, וציר עוף עד לכיסוי של הירקות אך לא מעבר לכך, על מנת שהמרק לא יהיה דליל מידי.
•
מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים עוד כ- 40 דקות, עד שהירקות רכים.
•
מורידים את הסיר מהאש, שולים החוצה את גבעולי הטימין, וטוחנים עם בלנדר ידני עד ליצירת מרקם סמיך.
•
מחזירים את הסיר לאש בינונית, מוסיפים את השמנת המתוקה, אגוז המוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם.
•
מבשלים תוך ערבוב מתמיד עוד כ-3 דקות, מוציאים ומוזגים לקערות הגשה.
•
מעטרים עם עלי טימין, אגוז מוסקט וזילוף שמן זית.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|