|
|
מדליוני הליבוט על פירה שעועית |
מרכיבים :
|
2 פילה של הליבוט כ- 240 גר' אחד
קופסת שעועית לבנה 300 גר'
4 שיני שום כתוש
1/2 צרור פטרוזיליה
4 כפות חמאה
1 לימון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
|
|
אופן הכנה :
|
• מורידים את העור מדג הליבוט, מסירים את העצם ממרכז הדג וחותכים אותו לרצועות בעובי שני סנטימטר.
•
מפזרים על הדג שמן זית, מלח ופלפל.
•
מוציאם את השעועית מהקופסא, מסננים את הנוזל החוצה ושוטפים מתחת מים.
•
ניתן כמובן להשתמש בשעועית מושרית משך לילה שבושלה במים עד ריכוך.
•
מניחים את השעועית בסיר, ומוסיפים לה את השום הכתוש, קורט פתיתי צ'ילי, 1/2 כפית מלח וכף שמן זית, ומטגנים על אש בינונית תוך בחישה.
•
אם רוצים טעם שום חזק מטגנים כדקה, ואם לא, מטגנים 5 דקות.
•
מורידים את השעועית מהאש ומועכים לפירה.
•
מטגנים את נתחי ההליבוט בשמן זית וכפית חמאה משך כ- 3 דקות מכול צד על אש בינונית.
•
מוציאים את הדג, ומכינים רוטב.
•
מתיכים 3 כפות חמאה או מרגרינה על המחבת וכאשר היא נמסה ומקציפה, מכניסים למחבת את הפטרוזיליה, ומכבים את האש.
•
מוסיפים למחבת את מיץ הלימון ומערבבים.
•
משאירים לרוטב הלימון לנוח 2 דקות כדי שיספוג טעמים.
•
מגישים את הדג מעל פירה השעועית ומפזרים מעל את רוטב הלימון.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|