|
|
עוף עם פלפלים ממולאים וארטישוק |
מרכיבים :
|
6 כרעיים עוף עם עור
10 לבבות ארטישוק חתוכים לחצאים
1/3 כוס מיץ לימון
2 כוסות פלפלים אדומים קטנים משומרים
1 בצל חתוך לחצאי עיגול
4 שיני שום קצוץ
1 כף כמון
1 כפית מלח ו-1 כף פלפל
כף שמן זית
|
2 נקניקיות צ'וריסו
1/3 כוס זיתי קלמנטה
1 כוס פפרוציני* חתוכים לעיגולים
1 ליטר ציר עוף
|
אופן הכנה :
|
•מחממים תנור ל-180 מעלות.
•
חותכים את הצ'וריסו ומקלפים את הציפוי, ממלאים את הפלפלים הקטנים בתוכן הנקניקיות.
•
מתבלים את העוף בפלפל שחור, כמון, מלח ושמן זית.
•
מחממים מחבת עם שתי כפות שמן זית לחום גבוה, ומטגנים את העוף עם העור כלפי מטה כ-6 דקות מכל צד, עד השחמה.
•
מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בצלחת.
•
מכניסים את הבצל למחבת, מטגנים עם קורט מלח כ-5 עד 6 דקות ומורידים את האש לבינוני.
•
מוסיפים למחבת שום קצוץ, תבלין פרובנס ומערבבים כ-30 שניות.
•
מוסיפים למחבת את הפפרוצ'יני עם נוזל השימור ומערבבים. אם רוצים שהתבשיל לא יהיה כה חריף מיבשים את הפלפלים ולא משתמשים בנוזל השימור.
•
מוסיפים ציר עוף, מכבים את האש ומוסיפים למחבת את העוף.
•
מכסים עם ציר עוף עד גובה התבשיל.
•
מכניסים את לבבות הארטישוק, הזיתים והפלפלים הממולאים.
•
מכניסים את התבשיל לתנור שחומם מראש לשעה.
•
מגישים עם עיטור עשבי תיבול טריים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|