|
|
חזה עוף בעשבי תיבול ופטריות |
מרכיבים :
|
2 חזה עוף ללא עצמות
2 כוסות ציר עוף
2 כוסות פטריות קצוצות
2 שיני שום
4 כפות שמן זית
3 כפות חמאה ללא מלח (או מרגרינה)
מלח ופלפל
1 כף קמח
עשבי תיבול לקישוט
|
1/2 כפית חומץ בלסמי
|
אופן הכנה :
|
•מניחים את שני נתחי חזה העוף (שלמים) בקערה, מוסיפים להם שתי שיני שום קצוצות, כף תיבול פרובנס, פלפל וכף שמן זית.
•
משהים במקרר לשעתיים לפחות.
•
חותכים את הפטריות לפרוסות לא עבות, מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית ו-3 כפות חמאה ומטגנים את חזה העוף כ-5 דקות מכל צד עד השחמה.
•
מוציאים את העוף מהמחבת ומכניסים את הפטריות, עם חצי כפית מלח.
•
מטגנים על חום בינוני עד שמשחימות מעט (כ-5 דקות).
•
מוסיפים כף קמח ומערבבים על המחבת. מטגנים לפחות 6 דקות עד שהקמח מתבשל כולו.
•
מוסיפים 2 כוסות ציר עוף וחצי כפית חומץ בלסמי ומעלים לחום גבוה.
•
כשרותח, מורידים את האש לאש קטנה ומחזירים פנימה את העוף ל-5 דקות מכל צד. מתקנים טעם ומגישים עם עיטור של עשבי תיבול מעל. (לא חובה).
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|