|
|
תבשיל קדרה תאילנדי |
מרכיבים :
|
קילו ו-100 גר' בשר צלי חתוך לקוביות
900 גר' תפוח אדמה מקולפים חתוכים לרבעים
1 בצל חתוך גס
2 כפות רסק עגבניות
3 פרוסות שלמות משורש ג'ינג'ר
3 שיני שום
1 כפית רוטב קארי אדום
1/2 ליטר ציר בקר
1 קופסת חלב קוקוס (420 גר')
|
1/4 כוס סוכר חום
•
1/2 כוס בוטנים קלויים
•
3 בצל ירוק
•
חצי צרור כוסברה או בזיל
•
2 כפות שמן צמחי
•
1 כף כמון
•
1 כף כוסברה יבשה
•
1 עלי דפנה
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר עם שמן על אש גבוהה, ומטגנים את הבשר עד שכל הצדדים ישחימו.
•
מוציאים את הבשר ומניחים בצלחת.
•
מורידים לאש בינונית ושופכים פנימה את הבצל עם כפית מלח. מטגנים עד שקיפות כ-5 דקות.
•
חותכים 3 חתיכות שלמות של שורש ג'ינג'ר ומוסיפים לסיר יחד עם כף כמון, כף כוסברה יבשה ועלה דפנה.
•
מוסיפים את הקארי (זהירות חריף!),ושתי כפות רסק עגבניות, ומערבבים משך כמה דקות.
•
מוסיפים לסיר את הבשר שצלינו, שום קצוץ, ציר בקר, וחלב קוקוס. מערבבים ומביאים לרתיחה, ואז מוסיפים 1/4 כוס רוטב דגים (מלוח!).
•
מורידים את האש, מכסים ומבשלים 45 דקות.
•
אחרי 45 דקות, מוסיפים סוכר חום, תפוחי אדמה ואת הבוטנים.
•
מכסים שוב ומבשלים כ-15 דקות, ואז מסירים את המכסה על מנת שהרוטב יצטמצם.
•
מבשלים במכסה פתוח עד שתפוחי האדמה רכים.
•
מכבים את האש ומוסיפים בצל ירוק קצוץ ובזיל (או כוסברה טריה).
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|