|
|
מרק בצל צרפתי |
מרכיבים :
|
2-3 בצלים גדולים חתוכים גס
60 גר' חמאה לא מומלחת
1 כפית מלח
2 ענפי טימין
1 עלה דפנה
פלפל שחור
1 כף חומץ שרי
1/4 כוס יין שרי יבש
3 כוסות ציר בקר
2 כוסות ציר עוף (או תחליף לא בשרי)
|
קרוטונים מוכנים
•
גבינת גרוייר או גבינת פרמזן מגורדת
|
אופן הכנה :
|
• חותכים את הבצל לחתיכות גדולות ומטגנים אותו בחמאה על אש קטנה.
•
ממשיכים לערבב מידי פעם עד שנהיה שקוף (40 עד 45 דקות).
•
מוסיפים עלי דפנה, טימין, חומץ שרי ויין שרי ומערבבים.
•
מוסיפים פלפל שחור, 3 כוסות ציר בקר, כוס ציר עוף וכוס מים ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
•
כשהמרק מוכן, בודקים טעם, מסדרים בצלוחיות אישיות ומפזרים קרוטונים וגבינה מגורדת מעל כל צלוחית.
•
מכניסים את הצלוחיות לתנור מתחת לגריל עד שכל הגבינה נמסה ומשחימה.
•
מגישים מיד.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|