חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
עלי גפן ממולאים -צמחוני
חבילת עלי גפן מוכנים
2 כוסות אורז בסמטי ארוך
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס עגבניות קצוצות
1/2 כפית נענע יבשה
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס בצל קצוץ
1/2 כפית פלפל קאיין או שחור
כפית מלח
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
• 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
• משרים את האורז במים משך 10 דקות.
• מסננים את המים ומערבבים את האורז עם העגבניות, 1/4 כוס שמן זית, 1/4 כוס מיץ לימון, פטרוזיליה, נענע, בצל הירוק ובצל לבן, מלח ופלפל.
• מסדרים את עלי הגפן, קוצצים את הגבעול ומגלגלים בתוכם את כף מהבלילה, ולא יותר. זכרו שהאורז מתנפח! (ראה בסרטון כיצד לגלגל).
• מסדרים על תחתית הסיר את רצועות הגזר בצורה שווה כך שיכסו את כל התחתית וימנעו מעלי הגפן להחרך.
• מסדרים מעל הגזרים את גלילות עלי הגפן בצורה שווה, מוסיפים כוס מים ו-1/4 כוס מיץ לימון, מניחים מעל העלים צלחת עגולה ומעליה כלי כבד כדי שהעלים לא יפתחו בבישול.
• מביאים לרתיחה, מורידים אש לנמוכה ומבשלים שעה.
• אחרי 30 דקות מוסיפים 1/4 כוס שמן זית ומבשלים עוד שלושים דקות.
• אחרי שעה מוציאים עלה גפן ממולא אחד, ומוודאים שהאורז מוכן.
• מכבים את האש ומניחים לעלים להתקרר לפחות שעתיים לפני שמוציאים מהסיר.
• מגישים קר עם עיטור של גזרים שחומים מתחתית הסיר.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים