חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
מאפה תרד- פטייה (פטאייר)
8 כוסות תרד ננסי או רגיל
1 כוס בצל קצוץ
1 כוס עגבניות קצוצות
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מי זהר
1/4 כפית פלפל קאיין או פלפל שחור
1/4 כפית סומק
1/2 כוס קמח תירס גס
מעט קמח לבן
• בצק רב תכליתי (ראה מתכון בתחתית הדף)
• תרסיס שמן זית
• מכינים בצק רב תכליתי, חותכים את הבצק לחתיכות בגודל כדור גולף, מכסים את כדורים עם מגבת ונותנים להם לנוח כרבע שעה.
• מפזרים על התרד 1/2 כפית מלח ומועכים אותו.
• משרים את התרד בקערה עד שמגיר הרבה נוזלים.
• סוחטים את הנוזלים עם הידים ומניחים את התרד בקערה. (מ-8 כוסות, נקבל 3 כוסות תרד סחוט).
• מוסיפים לתרד את הבצל והעגבניות, את מיץ הלימון, השמן, הסומק, מי זהר (תמצית הדרים) ופלפל קאיין. מערבבים היטב.
• מרדדים את הבצק על גבי קמח לעיגולים בגודל צלחת בינונית ומניחים במרכז העיגול כף מהבלילה. סוגרים את הבצק מצד אחד ואז מרימים את הצד הפתוח וסוגרים גם אותו כמו אוזן המן (ראה בסרטון).
• מפזרים על תבנית אפיה קמח תירס גס למניעת הדבקות, ומסדרים מעליו את מאפי הבצק.
• מחממים תנור מראש ל- 200 מעלות ואופים את המאפים משך 8 דקות.
• מוציאים את המאפים ומרססים אותם בתרסיס שמן זית או מושכים שמן זית עם מברשת.
• מחזירים לתנור לעוד 8 דקות.
• מוציאים מהתנור ומגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים