|
|
פירה תפוחי אדמה מושלם |
מרכיבים :
|
3 תפוחי אדמה גדולים בגודל דומה
60 גר' חמאה
1 כפית מלח
1/2 כוס חלב
1/4 כפית פלפל לבן
להגשה: קוביית חמאה קטנה
עירית קצוצה
|
|
אופן הכנה :
|
• בוחרים תפוחי אדמה מתאימים לפירה, רצוי בגודל דומה על מנת לוודא בישול אחיד.
•
מקלפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם במרכז לאורכם ומכניסים לסיר מים, כך שיש 6 חלקים שווים בתוך המים.
•
ממליחים את המים ב-2 כפות מלח ומדליקים אש בינונית גבוהה.
•
מביאים את המים לרתיחה, מורידים לאש בינונית וממשיכים לבשל תוך רתיחה קלה.
•
אחרי 25 דקות בודקים עם סכין האם תפוחי האדמה מוכנים, ואם הם רכים מוציאים את הסיר מהאש ומנקזים את המים.
•
מחזירים את תפוחי האדמה לסיר ללא המים ומניחים אותו על אש גבוהה ל- 30 שניות על מנת שכל שאריות המים יספגו מלמטה.
•
מכבים את האש ומועכים את הפירה בתנועות אחידות עם מועך תפוחי אדמה מתאים.
•
חשוב הקפיד שלא למעוך יותר מידי אם רוצים מרקם מעט גושי.
•
מוסיפים את החמאה ומועכים שוב.
•
מוסיפים את החלב ומועכים שוב, מערבבים מעט עם המועך.
•
מוסיפים את המלח והפלפל וטורפים עם מטרפה למשך 15 שניות.
•
בודקים טעם ומתקנים אם חסר.
•
מגישים חם עם קוביית חמאה ועיטור של עירית קצוצה.
•
בתיאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|