חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
פירה תפוחי אדמה מושלם
3 תפוחי אדמה גדולים בגודל דומה
60 גר' חמאה
1 כפית מלח
1/2 כוס חלב
1/4 כפית פלפל לבן
להגשה: קוביית חמאה קטנה
עירית קצוצה
• בוחרים תפוחי אדמה מתאימים לפירה, רצוי בגודל דומה על מנת לוודא בישול אחיד.
• מקלפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם במרכז לאורכם ומכניסים לסיר מים, כך שיש 6 חלקים שווים בתוך המים.
• ממליחים את המים ב-2 כפות מלח ומדליקים אש בינונית גבוהה.
• מביאים את המים לרתיחה, מורידים לאש בינונית וממשיכים לבשל תוך רתיחה קלה.
• אחרי 25 דקות בודקים עם סכין האם תפוחי האדמה מוכנים, ואם הם רכים מוציאים את הסיר מהאש ומנקזים את המים.
• מחזירים את תפוחי האדמה לסיר ללא המים ומניחים אותו על אש גבוהה ל- 30 שניות על מנת שכל שאריות המים יספגו מלמטה.
• מכבים את האש ומועכים את הפירה בתנועות אחידות עם מועך תפוחי אדמה מתאים.
• חשוב הקפיד שלא למעוך יותר מידי אם רוצים מרקם מעט גושי.
• מוסיפים את החמאה ומועכים שוב.
• מוסיפים את החלב ומועכים שוב, מערבבים מעט עם המועך.
• מוסיפים את המלח והפלפל וטורפים עם מטרפה למשך 15 שניות.
• בודקים טעם ומתקנים אם חסר.
• מגישים חם עם קוביית חמאה ועיטור של עירית קצוצה.
• בתיאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים