|
|
טלה עם קוסקוס וחצילים |
מרכיבים :
|
1 ליטר ציר עוף
1 קילו בשר כתף טלה
2 חצילים קלופים חתוכים בקוביות
1/2 בצל קצוץ
1/2 כוס עגבניות מרוסקות
3 שיני שום כתוש
1 כפית כמון
1 כפית קינמון
1/2 כפית פתיתי צ'ילי
|
מלח ופלפל
•
1 כפית הרב דה פרובאנס
•
עשבי תיבול טריים
•
1/4 כוס שמן זית
•
120 גר' גבינת פטה (לא חובה)
|
אופן הכנה :
|
• בוזקים על נתח הטלה מלח ופלפל משני צדדיו וצולים עם מעט שמן זית על מחבת חמה, 5 דקות מכל צד.
•
מוציאים את הבשר לצלחת.
•
מוסיפים למחבת את הבצל ומאדים עוד 5 דקות.
•
מוסיפים מלח ופלפל.
•
מוסיפים את החצילים ומאדים עוד 5 דקות עד שהם משחימים מעט.
•
מוסיפים את העגבניות, השום, הצ'ילי, קינמון, כמון, ועשבי פרובנס.
•
מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.
•
מחזירים את הטלה למחבת, מוסיפים את ציר העוף מביאים לרתיחה, מורידים את האש לאש נמוכה וממשיכים לבשל שעתיים עם מכסה סגור.
•
מידי פעם מערבבים ובודקים אם יש צורך להוסיף נוזלים.
•
מוציאים את נתחי הטלה ומסירים את הבשר מהעצמות.
•
חותכים את הבשר לחתיכות קטנות.
•
מסננים את הנוזל מהחצילים ומשאירים בצד.
•
מערבבים את החצילים עם נתחי הטלה.
•
מרתיחים את הציר ושופכים 4 וחצי כוסות ציר על קערה עם 4 כוסות קוסקוס.
•
מכסים עם נייר כסף ל- 5 דקות, מערבבים עם מזלג והקוסקוס מוכן.
•
מגישים את תערובת הבשר והחצילים על גבי הקוסקוס. ומעטרים בעשבי תיבול כמו פטרוזיליה ונענע.
•
אפשר להוסיף גם גבינת פטה מגורדת אך לא חובה.
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|