|
|
פסטה ברוטב צדפות |
מרכיבים :
|
450 גר' פסטה ספגטי
2 קופסאות צדפות קצוצות במיץ (200 ג')
2 כוסות מיץ עגבניות
1/4 כוס מים
1 כוס יין לבן
כפית ממרח אנשובי או 2 פילטים אנשובי
3 שיני שום כתוש
1 כפית פתיתי צ'ילי
2 כפות צלפים
|
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
|
אופן הכנה :
|
•מניחים מחבת על הגז אך לא מדליקים את האש.
•
מוסיפים למחבת את שמן הזית, את הצלפים, האנשובי, השום והצ'ילי. מערבבים ומדליקים אש בינונית.
•
מבשלים כ-5 דקות.
•
לפני שהשום משחים, מוסיפים לתבשיל כוס יין ומצמצמים 5 דקות.
•
מוסיפים למחבת את המיץ מקופסאות הצדפות, ואת רוטב העגבניות ומערבבים עם עוד 1/4 כוס מים.
•
ממשיכים לבשל את הרוטב ובנתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות הכנה. (במים עם מלח).
•
כמה דקות לפני שהפסטה מוכנה, מוסיפים למחבת את הצדפות ומערבבים.
•
שופכים את הפסטה לתוך הרוטב, מכבים את האש ומכסים עם מכסה ל- 3 דקות.
•
פותחים את המכסה, מפזרים פרמזן ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|