|
|
מאפה פטל פריך |
מרכיבים :
|
4 כוסות פטל שחור
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס קמח
2 כפות מיץ לימון
1/3 כוס סוכר חום
1/2 כף קינמון
3/4 כוס שיבולת שועל קוואקר
קורט מלח
4 כפות חמאה
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים את הפטל בקערה, מפזרים מעל מיץ לימון וסוכר לבן ומערבבים.
•
מורחים תבנית חרס בחמאה ושופכים לתוכה את הפטל.
•
בקערה נפרדת שמים את הקמח עם הסוכר החום, קינמון קורט מלח, שיבולת שועל וחמאה.
•
מערבבים היטב ושופכים את התערובת מעל הפטל.
•
משטחים את השכבה העליונה ואופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
•
כאשר הציפוי משחים, מוציאים מהתנור.
•
שמים כמה כפות של מהמילוי עם הציפוי הפריך בקערית הגשה.
•
המילוי נותר חמים ונוזלי לכן לא חותכים כמו עוגה, אלא שוברים את הקליפה הקריספית ואוכלים עם המילוי הרך.
•
מגישים חמים או קר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|