|
|
ריבת חלב (דולסה דה לצ'ה) |
מרכיבים :
|
קופסת שימורים גדולה של חלב ממותק מרוכז
|
|
אופן הכנה :
|
• חורצים בקופסת השימורים שני חורים בעזרת פטיש ומסמר ומכניסים אותה לסיר עם מים רותחים.
•
מבשלים בערך משך 3 עד 4 שעות כדי לקבל גוון חום בהיר.
•
כדי לבחון את הצבע, אפשר להטות את הקופסא לשפוך מעט מהחורים על המכסה.
•
ככול שתבשלו את החלב יותר כך הריבה תהיה סמיכה ושחומה יותר (אפילו 6-8 שעות).
•
יש להקפיד על מילוי מים בסיר כול שעה כדי שהריבה לא תישרף.
•
כשריבת החלב מוכנה, מוציאים את הקופסא מהאש ופותחים אותה.
•
מעבירים את הריבה החמה לכלי וטורפים היטב כדי להמיס השכבה הגושית שנותרה בתחתית הקופסה ולקבל ריבת צולסה דה לצ'ה חלקה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|