|
|
ראגו אווז וריגטוני |
מרכיבים :
|
1 גזר
2 בצלים
2 גבעולי סלרי
2 שיני שום כתוש
עשבי תיבול לבחירתכם
מלח ופלפל
6 רגלי אווז
שמן זית
1/4 כפית צ'ילי
1/2 כוס יין לבן
|
900 מ"ל עגבניות מרוסקות
•
1/3 כוס ציר עוף
•
450 גר' פסטה ריגטוני
•
גבינת פרמזן מגורדת
•
חופן אורגנו קצוץ
|
אופן הכנה :
|
• מסירים את העור מרגלי האווז, ומושחים אותן בשמן זית, מלח ופלפל.
•
מניחים את העור בצד.
•
צולים את הרגליים בסיר עם מעט שמן זית עד שכל הבשר שינה צבע.
•
מוציאים לצלחת.
•
קוצצים דק מאוד את הגזר הבצל והסלרי ומאדים אותם בסיר בו התבשל האווז.
•
מוסיפים שום, מלח, פלפל ופתיתי צ'ילי אדום.
•
מערבבים כמה דקות ואז מוסיפים את היין.
•
נותנים ליין להתאדות כדי מחצית מהכמות ואז מכניסים פנימה את האווז הצלוי.
•
מוסיפים את רסק העגבניות, את ציר העוף וצרור קשור של עשבי תיבול (טימין, רוזמרין, אורגנו).
•
מערבבים, מכסים עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
•
לוקחים את עור האווז שהסרנו וקולים אותו על מחבת חמה. החתיכות פריכות ומזכירות בטעמן בייקון. (לא לחובבי מזון בריאות..).
•
אחרי שעתיים, מוציאים את האווז מהרוטב, מצננים, מסירים את הבשר מהעצמות, חותכים לחתיכות קטנות ומחזירים לקדרה.
•
מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, מיבשים ומוסיפים לקדרה.
•
מגישים עם פרמזן מגורד מעל, אורגנו קצוץ ושבבי עור אווז קלויים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|